TURISTI VYSTRIEDALI ŠTIPĽAVÝ POT ZA ŠTIPĽAVÝ DYM

TURISTI VYSTRIEDALI ŠTIPĽAVÝ POT ZA ŠTIPĽAVÝ DYM

Maximálne päťčlenné družstvo, kotlík a potrebné ingrediencie. To bola podmienka účasti na súťaži vo varení kotlíkovej kapusty, ktorú už po jedenástykrát organizovalo Mesto Hnúšťa.

Oslovili sme niektorých našich členov a tak po ich vyjadrení sa „ideme do toho“ už bolo potrebné len vyplniť prihlášku a zabezpečiť potrebné suroviny.

Rozhodli sme sa, že štipľavý pot vymeníme za štipľavý dym, príp. aj za štipľavú papriku.

Počasie nám prialo. Aj keď pre nás turistov taká nezvyčajná sobota, neľutujeme, že sme sa zúčastnili. Atmosféra bola výborná. Trinásť nažhavených tímov za tónov dychových kapiel predvádza svoje kulinárske schopnosti. Naokolo všetko rozvoniava. Ešteže sme malý kotlík vymenili za veľký. Kapusta sa minula rýchlo. Pochutili si na nej nielen naši členovia. Do turistického kuchynského kútika zavítali aj ďalší naši známi. Ako bonus bol Kamilkin domáci kysnutý jablkový koláč.

Ďakujeme aj za takúto reprezentáciu nášmu družstva v zložení Juraj Ondrej, Peťo Tóth, Marek Ulický, Zuzka Zánová, a Kamilka Ondrejová. Jankovi Roškovi za poskytnuté mäso a za domácu kapustičku Paľkovi Benduliakovi.

No a dúfam, že zástery, ktoré pre každého člena ušila Kamilka, si oblečú kuchári aj budúci rok. Premiéru mali aj naše nové tričká. Tie sú už pripravené pre všetkých našich členov.

 evon, KST Hnúšťa

Foto Varenie kapustnice


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *